Wat houdt een haarimplantatie in?

Een haarimplantatie is een ingreep waarbij er haar wordt verplaatst naar een kaal gedeelte van het hoofd. Dit wordt gedaan door een plastisch of dermatologisch chirurg. Het haar van de achterkant of zijkant van het hoofd wordt vaak verplaatst naar de voorkant of bovenkant. Dit komt doordat mensen vaak op deze plekken kaal zijn. Bij haarimplantaties wordt er gebruik gemaakt van plaatselijke verdoving. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Een van de oorzaken is de genetica. Verder kunnen eetpatronen, hormonale disbalans, medicijnen, ziekte en spanning een oorzaak zijn voor haaruitval. Vaak gaat men voor een haarimplantatie naar het buitenland. Velen zijn zich echter niet bewust dat je in Nederland ook een haarimplantatie kunt laten doen voor een voordelig tarief. 

Hoe vindt een haarimplantatie plaats?

Om mee te beginnen wordt de hoofdhuid grondig gereinigd. Na de reiniging wordt er een plaatselijke verdoving toegepast door de chirurg. Er zijn verschillende methodes van haarimplantatie. Vaak worden echter de haarzakjes rechtstreeks van een gedeelte van het hoofd gesneden. Op de kale plekken van het hoofd maakt de chirurg kleine gaatjes met een mes of naald. In deze kleine gaten worden haren geplaatst. Een chirurg kan tijdens een behandeling enorm veel haren transplanteren. Nadat het klaar is, moet je hoofdhuid bedekt worden met gaas of verband. De duur van een haarimplantatie kan verschillen, maar het kan ongeveer vier uur duren. Na ongeveer 10 dagen worden de hechtingen van de operatie verwijderd. 

Het leven na een haarimplantatie

Een haarimplantatie hoort van hoogwaardige kwaliteit te zijn. Dit omvat zowel de behandeling als de nazorg. Wanneer je interesse hebt in een haarimplantatie, is het daarom aan te raden om rekening te houden met de kwaliteit van een haarkliniek. Na de haarimplantatie is het mogelijk dat je hoofdhuid pijnlijk aanvoelt. Hiervoor kan je echter medicijnen gebruiken zoals pijnstillers. Pijnstillers verminderen immers ook het risico om en ontsteking. Daarnaast verminderen pijnstillers de zwellingen. Het is niet zo dat je leven na een haarimplantatie stopt. Je kunt binnen enkele dagen weer verder met je dagelijkse leven. Bovendien zal het haar eerst uitvallen na de haarimplantatie. Zo wordt er namelijk ruimte gemaakt voor nieuw haargroei. 

Is een haarimplantatie pijnlijk?

Dit is een vraag die veel mensen stellen. Je hoeft je zeker geen zorgen te maken, want een haarimplantatie doet geen pijn. De hoofdhuid wordt plaatselijk verdoofd door de chirurg. Tijdens de operatie voel je dus niets anders dan een beetje druk. Voor mensen met een naaldenfobie is er zelfs een naaldvrije injector beschikbaar. Deze injector verdoofd de hoofdhuid door middel van druk. Dus ook als je een fobie hebt voor naalden, hoef je je geen zorgen te maken. Een haarimplantatie hoort geen pijn te doen, zeker de hoogwaardige haarimplantaties niet. Wanneer je kale plekken hebt op de hoofdhuid of heel dun haar hebt, kun je daar met behulp van een hoogwaardige haarimplantatie een eind aan maken.