Presteren als sporter, hoe doe je dat?

Als sporter wil je altijd het maximale eruit halen. Of je nu hardloopt, voetbalt, fietst, schaatst of een andere sport beoefent. Maar hoe zorg je ervoor dat je altijd het maximale presteert? Hoe zorg je ervoor dat je geen blessures oploopt en dat je niet oververmoeid raakt. Kortom, hoe presteer je zo optimaal mogelijk als sporter? 

Voldoende slaap

Zonder voldoende slaap is je lichaam niet in staat om te herstellen van inspanning. Heb je net hardgelopen en ga je pas na 00.00 naar bed om vervolgens om 05.30 uur weer op te staan? Dat is niet verstandig. Je vergroot de kans op blessures en op den duur zal je oververmoeid raken. Voor elk mens is het belangrijk om voldoende te slapen, maar wanneer je intensief sport is het nog belangrijker. Wij raden daarom aan om dagelijks minimaal 8 uur te slapen. 

De juiste supplementen

Je lichaam heeft voldoende bouwstoffen nodig. Dit haal je doorgaans uit je voeding. Werk je fulltime en ben je in de avonduren aan het sporten? Je zult merken dat het dan lastig is om altijd de juiste bouwstoffen binnen te krijgen. In dat geval kan het nuttig zijn om supplementen te kopen. Zo zijn er supplementen voor uithoudingsvermogen te koop. Met deze supplementen lukt het je bijvoorbeeld om net die ene extra kilometer hard te lopen. Ben je een krachtsporter en wil je spiermassa opbouwen? Dan heeft je lichaam voldoende eiwitten nodig. Eiwitten haal je onder andere uit vlees, vis, eieren en kwark. Lukt het je niet om op dagelijkse basis voldoende eiwitten binnen te krijgen? Dan kunnen supplementen een uitkomst bieden! 

Rekken en strekken

Veel mensen slaan het over wanneer ze gaan sporten: rekken en strekken. Toch is het erg belangrijk. Door te rekken en te strekken laat je het bloed door je lijf stromen. Je warmt je lichaam letterlijk op voor de zware inspanning die daarna volgt. Het is onverstandig om te gaan sporten zonder te rekken en te strekken. Je vergroot hiermee de kans op blessures aanzienlijk. Neem daarom altijd de tijd om je lichaam op te warmen!