Hoe kan je fibromyalgie behandelen?

Laten we beginnen met kijken wat fibromyalgie is. Dit is een aandoening waarbij je langere tijd last hebt van pijn in je spieren en bindweefsel. Het kan erg onaangenaam zijn maar er zijn verschillende manieren waardoor je dit kunt behandelen. Wat het belangrijkste is bij fibromyalgie behandelen is in beweging blijven. Het is essentieel dat je dagelijks minimaal een half uur loopt zodat je je spieren bezig blijft houden. In het begin van fibromyalgie behandelen met beweging zul je merken dat je meer pijn ervaart in je gewrichten en spieren omdat je het misschien niet gewend bent om zoveel te bewegen ineens. Maar je zult merken na langere tijd dat het steeds makkelijker gaat en je minder last hebt. Ook is een gezonde voeding bij fibromyalgie behandelen essentieel om je spieren te voeden. Daarnaast is na een intensieve beweging het belangrijk dat je een warme douche of warm bad neemt om je spieren warm te houden en geleidelijk af te kunnen laten koelen.

fibromyalgie behandelen?

Door slecht eten kun je ontstekingen veroorzaken. Er zijn bepaalde ingrediënten zoals suikers en vetten die niet goed voor je zijn, toch heb je ze nodig maar met mate. Daarom is het belangrijk om deze op een natuurlijke manier binnen te krijgen via bijvoorbeeld noten of fruit en niet via bewerkt voedsel. Wanneer je veel bewerkt eten eet, alcohol drinkt of overmatig veel vlees eet kun je sneller ontstekingen veroorzaken in je lichaam. Deze ontstekingen kunnen dan weer pijn veroorzaken waar niemand op zit te wachten. Er is niet een specifieke oorzaak voor fibromyalgie behandelen, maar er zijn wel bepaalde factoren zoals de bovenstaande die zijn genoemd die de risico’s verhogen. Er zijn ook bepaalde voedingen die ontstekingen tegengaan, zoals olijfolie, vis of thee. Maar dan wel kwalitatief hoge producten met zo min mogelijk additieven. Fibromyalgie behandelen kan daarmee makkelijker worden voorkomen. Wel moet je deze dingen aan blijven houden en niet opgeven.

Een gezonde levensstijl

Wat is dat nou? Een gezonde levensstijl? Het kan best moeilijk zijn om informatie te vinden op het internet aangezien er zoveel in overvloed is. We zitten allemaal op sociale media waar je dagelijks enorm veel prikkels ontvangt met vaak valse informatie ertussen. Toch zijn er ook betrouwbare websites waar je terecht kunt voor informatie en er zitten tegenwoordig zelfs artsen of specialisten op sociale media die allerlei vragen kunnen beantwoorden over diverse onderwerpen. Zo kun je makkelijker de bomen door het bos zien.

Waar kan ik terecht met mijn vraag?

Wat sowieso aan te raden is is om altijd medische professionals te vragen om advies. Ook zijn er een hele hoop websites waarbij je zelf je klachten kunt invoeren. Mocht dit dan bijvoorbeeld erg zijn of uit de hand lopen dan kun je een bezoek regelen aan je huisarts. Die gaat dan samen verder met je kijken naar alle mogelijke oplossingen en kan je eventueel doorverwijzen naar een specialist of medicatie voorschrijven. Door een actieve en gezonde levensstijl aan te houden zul je dit soort dingen sneller kunnen voorkomen. Naast fibromyalgie zijn er nog veel andere aandoeningen die kunt voorkomen door een gezonde levensstijl aan te houden. Voor fibromyalgie behandelen kun je contact opnemen met een acupuncturist.