Alles over fillers

Huidvullers zijn injecteerbare stoffen die worden gebruikt om de huid voller te maken, lijntjes en rimpels op te vullen, verzonken littekens te corrigeren en het gezicht te verjongen. Ze worden vaak gebruikt om de lippen voller te maken en diepe plooien te verwijderen die van de neus naar de mondhoeken lopen, en plooien tussen de wenkbrauwen. De injecties zijn een uitstekend alternatief voor facelifts, voor patiënten die er jonger en frisser uit willen zien, maar niet de kosten of hersteltijd van een operatie willen.

Waarom

Naarmate we ouder worden, begint een combinatie van onze levensstijl (inclusief voeding en blootstelling aan de zon), zwaartekracht en genetica zijn tol te eisen van ons gezicht. Het collageen, het elastiek en het vet in ons gezicht beginnen af ​​te breken, waardoor ons gezicht er mager en vermoeid uitziet. Er beginnen zich rimpels te vormen in gebieden waar we de spieren herhaaldelijk gebruiken om uitdrukkingen te maken. De meest voorkomende gebieden voor expressielijnen zijn de nasolabiale plooien, “marionetlijnen” die van de mondhoeken naar de kin lopen en rimpels tussen de wenkbrauwen.

Fillers vullen die verzonken of gekreukte gebieden op, waardoor uw gezicht er jeugdiger uitziet en u er energieker uitziet. De resultaten zijn niet blijvend, dus als u besluit dat u ze niet leuk vindt, herhaalt u de behandeling gewoon niet. Als je er jonger uit wilt zien, maar nog niet klaar bent voor plastische chirurgie, dan zijn dermale vullers iets voor jou.


Er zijn een paar verschillende soorten dermale vullers, elk gemaakt van verschillende ingrediënten. Uw chirurg zal u helpen bij het selecteren van de filler die u het beste helpt om de look te krijgen die u in gedachten heeft. De drie meest populaire soorten dermale vullers zijn vet, collageen en hyaluronzuur. Elk van deze fillers gaat ongeveer een jaar mee, waarna u opnieuw moet worden behandeld.

menselijk vet

Het menselijke vet dat wordt gebruikt in dermale vullerinjecties is analoog, wat betekent dat het uit uw eigen lichaam komt. De chirurg neemt vet uit een gebied zoals uw buik of dijen, maakt het schoon en injecteert het vervolgens in de probleemplekken op uw gezicht. Dit is een uitstekende optie voor mensen met ernstige allergieën, omdat je lichaam niet reageert op je eigen weefsels. Uw lichaam zal een deel van het geïnjecteerde vet opnieuw opnemen, dus de chirurg zal de injectieplaats in eerste instantie moeten vullen. Hierdoor zal het gebied er een paar dagen gezwollen uitzien, totdat het lichaam het teveel opneemt.

Collageen


Collageen is een eiwit dat voorkomt in koeproducten of in de menselijke huid, en wordt vaak gebruikt om de lippen voller te maken. Het kan ook worden gebruikt om lichte tot matige rimpels in het gezicht tegen te gaan. Het is een populaire optie voor huidvuller voor patiënten die hun uiterlijk behouden na een facelift of andere plastische chirurgie aan het gezicht. Voor patiënten die van koeien afgeleid collageen (rundercollageen) gebruiken, kan het nodig zijn voorafgaand aan de behandeling een allergietest uit te voeren.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een van nature voorkomende stof die wordt aangetroffen in menselijk bindweefsel en rond de ogen. Bij gebruik als cosmetisch injecteerbaar middel werkt hyaluronzuur als een kussen dat de weefsels opblaast en tegelijkertijd water naar de oppervlakte van de huid trekt. Het kan op de wangen worden gebruikt om verloren vet te vervangen waardoor je er vermoeid en mager uitziet, en het kan ook worden gebruikt om lijntjes, rimpels en plooien op te vullen. Het resultaat is een voller, bedauwd, jonger uitziend gezicht.

Lees verder op Ivy clinics