De voordelen van een klikgebit

Als je een slecht gebit hebt kan het zijn dat het beter is om je tanden te vervangen door een gebit. Daar zijn allerlei alternatieven voor. Je kunt kiezen voor een kunstgebit of een vast gebit. Een klikgebit is een alternatief voor een kunstgebit dat wordt vastgeklikt. Een kunstgebit is over het algemeen een goedkopere optie dan een gebit dat vastgezet wordt in je kaak. Als je kiest voor de klik optie kies je voor een soort tussenvorm tussen kunsttanden die los in je mond staan en tanden die worden vastgeklikt in je kaak. Hoe dat precies werkt leggen we hier je graag uit en we laten je zien wat de voordelen zijn van dit alternatief. Lees dus snel verder als je op zoek bent naar een mogelijkheid om weer stralend te kunnen lachen!

Wat is het?

Bij een klikgebit is er sprake van een kunstgebit dat wordt vastgeklikt aan een steg. Een steg is een verbinding tussen implantaten die aan je kaakbot worden geschroefd. Op deze manier zitten je kunsttanden stevig vastgeklikt in je kaak en heb je geen last van een klapperend gebit. Het is mogelijk om voor dit alternatief te kiezen voor zowel de bovenkaak als de onderkaak. Als je op zoek bent naar een alternatief voor een kunstgebit dan is dit een goede optie. Je zult geen spijt krijgen als je deze keuze maakt.

Nooit meer zorgen om je tanden met een klikgebit

Met een klikgebit hoef jij je nooit meer zorgen te maken over je tanden. Als je al jaren loopt te sukkelen met slechte tanden en vervelende tandproblemen dan kan het zijn dat je beter al je tanden kunt vervangen door een kunstgebit. Dan hoef je je nooit meer zorgen te maken over je tanden. Die geven geen problemen en zorgen meer. Met de optie van een klik variant weet je zeker dat je op elk moment van de dag je gebit kunt gebruiken zonder gedoe. 

Geen loszittend kunstgebit meer

Het grote voordeel van een klikgebit ten opzichte van een gewoon kunstgebit is dat het gebit niet los kan gaan zitten of klapperen. Door de implantaten in je kaak wordt het gebit stevig vastgeklikt en heb je nooit meer last van klappertanden, tenzij je het heel koud hebt. Maar dan is dan van een hele andere orde. Dan zitten je tanden nog steeds goed vast. Als je geen vast gebit wilt hebben en toch een stevig gebit, dan is dit een heel mooi alternatief. En daarnaast is het ook nog eens een heel betaalbaar alternatief als je het vergelijkt met andere mogelijkheden.

Klikgebit ideaal bij slechte tanden of weinig tanden

Een klikgebit is ideaal als je last hebt van slechte tanden of weinig tanden hebt. Als je tanden mist in je boven- en onderkaak kan dit een goede oplossing voor je zijn. Als je last hebt van tandvleesaandoeningen waardoor je tanden verliest kunt je dit verhelpen met een gebit. Dan ben je in één keer van je tandproblemen af. Als je geen budget hebt voor een vast gebit is dit een hele goede optie waar je veel plezier van zult hebben.

Zijn er nog vragen onbeantwoord? Vraag het dan aan de experts van TopTanden.